1. Domov
  2. Príbehy
  3. Otvárame nový ročník Social Impact Award Slovakia 2023

Otvárame nový ročník Social Impact Award Slovakia 2023

Social Impact Award je medzinárodný vzdelávací a rozvojový program pre perspektívnych mladých sociálnych inovátorov, ktorí chcú svojim projektom prispieť k pozitívnej zmene v spoločnosti. „SIA pomáha zrealizovať to, čo máš […]

Social Impact Award je medzinárodný vzdelávací a rozvojový program pre perspektívnych mladých sociálnych inovátorov, ktorí chcú svojim projektom prispieť k pozitívnej zmene v spoločnosti.

„SIA pomáha zrealizovať to, čo máš ešte len na papieri alebo v hlave. Vďaka skvelému mentorovi som myšlienku previedla do reality. Najlepšie ale je, že tam to nekončí. Program SIA m naučil postupovať krok po kroku a dnes môžem samostatne posúvať projekt ďalej a ďalej,“hovorí SIA Alumni Anna Nekola z podcastu Cestujeme INAK, ktorý prináša informácie a inšpirácie vďaka rozhovorom s expertmi z konkrétnych destinácií a dáva návod ako a kde udržateľne cestovať na Slovensku.

Social Impact Award (SIA) vyhľadáva, podporuje a ďalej rozvíja mladých sociálnych inovátorov. Každý z finalistov inkubátora získava svojho vlastného mentora, s ktorým bude pracovať na rozvoji svojho projektu. Stretne sa s mentormi ako Martina Matejíčková z Kakaw Co+, Richard Fekete z Akadémie sociálnej ekonomiky, či Marek Greško z TITANS freelancers. Letný inkubátor je doplnený o workshopy s expertmi na témy prezentačných zručnosti, projektového manažment a možností udržateľného financovania.

“Sociálne podnikanie je podnikanie, ktoré sa zameriava na riešenie aktuálnych spoločenských výziev a má tak pozitívny dopad na okolie, komunitu či spoločnosť. Najmä dnes vidíme veľký potenciál mladých ľudí, ktorí chcú prispieť k pozitívnej zmene, avšak nemajú vytvorené vhodné podmienky na zrealizovanie svojich inovatívnych nápadov. Vďaka programu Social Impact Award im vieme poskytnúť potrebné zručnosti a know-how na rozvoj ich spoločensko prospešných projektov,” hovorí projektová koordinátorka programu Dorota Žuchová.

Program Social Impact Award je určený pre mladých ľudí vo veku od 18 do 30 rokov, ktorí chcú rozvíjať svoje nápady a premieňať ich na fungujúce podnikanie s pozitívnym dopadom na spoločnosť. Výherné projekty získajú finančnú odmenu v hodnote 1 000 €, vstupenku na medzinárodný SIA Summit a ročné členstvo v Coworkingu Cvernovka v hodnote 1 500 €.

Viac informácií o programe ako aj prihlášku nájdete tu: https://slovakia.socialimpactaward.net

Partnermi Social Impact Award Slovakia sú: Coworking Cvernovka, ERSTE Stiftung, SAP, Wirtschafts Universitat Wien, Nadačný fond Telekom pri Nadácii Pontis a Nadácia Slovenskej sporiteľne.

Foto: Jakub Benko