1. Domov
  2. Príbehy
  3. Poznáme víťazov SIA 2017

Poznáme víťazov SIA 2017

Piaty ročník Social Impact Award Slovensko je už definitívne za nami. Pred pár dňami si svoj „deň D“ prežilo osem tímov, ktoré to vydržali od začiatku až do absolútneho konca. […]

Piaty ročník Social Impact Award Slovensko je už definitívne za nami.

Pred pár dňami si svoj „deň D“ prežilo osem tímov, ktoré to vydržali od začiatku až do absolútneho konca. Napriek tomu, že sme nakoniec mali len tri víťazné šeky pre tie najlepšie tímy podľa našej poroty a hodnotenia verejnosti, všetky tímy majú pred sebou ešte dlhú cestu k úspechu.

Kto teda vyhral?

Najlepší tím, podľa všetkých porotcov, je tento rok Card Bards. Za ním sa na delenej druhej priečke ocitli projekty Matika.in a Na Hrane.

Cardbards je nová pohybová spoločenská hra, ktorá spája rodičov s deťmi. Rodičia môžu vstúpiť do fantastického sveta detí a stať sa ich najväčšími hrdinami. Cardbards minulý týždeň spustili aj predpredaj, hru si môžete objednať na cez platformu StartLab.

Matika.in je platforma pre učiteľov, rodičov, ale hlavne deti. Učí deti matematikou novou, hravou formou, pri ktorej sa detí hrajú a zabávajú, ale stále riešia cvičenia a zadania zamerané na konkrétne časti matematika. Zaregistrovať sa môžete aj vy a vyskúšať Matiku.in zadarmo.

Na Hrane je druhá spoločenská hra v našom zozname. Tentokrát však ide o kartovú hru pre študentov stredných a základných škôl, ktorej úlohou je prevencia. Deti si formou hry vyskúšajú možné nástrahy riskantného spôsobu života, aj s následkami, ktoré takýto život môže priniesť.

Všetky tri tímy dostali okrem finančnej podpory aj trojmesačné členstvo v Impact Hub Bratislava a účasť na SIA Summit, celoeurópskom stretnutí všetkých lokálnych víťazov súťaže.

Novinky zo Summitu, aj zaujímavosti o našich víťazoch vám určite prinesieme v najbližších týždňoch.